A munkaerő piaci helyzet alakulása Jász-Nagykun-Szolnok megyében


Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat legfrissebb adatai alapján 2009 szeptemberében Magyarországon nőtt az előző hónaphoz képest a munkaügyi központok kirendeltségeire bejelentett állások száma (27, 3 ezer új állást jelentettek be a munkáltatók, és ez 3000-el több az augusztusi adatokhoz képest. 2008 szeptemberéhez képest azonban jelentős, 32,4%-os az elmaradás az új munkaerőigények számát tekintve.


Összességében továbbra is megfigyelhető a munkaerő-keresletnek a gazdasági válság óta tapasztalható szűkülése: a nem támogatott álláskínálat lényegesen elmarad az előző év hasonló időszakához képest.

A régiók közül a legnagyobb mértékű csökkenés egy év alatt éppen Észak-Alföldön figyelhető meg (73,4 %). Az álláskeresők száma egy év alatt 33,6%-al nőtt országosan.

Az Észak-alföldi régióban egy év alatt mintegy 20 ezer fővel nőtt az álláskeresők száma, ez 19,6%-os növekedést mutat.

A régión belül Jász-Nagykun-Szolnok megyében nőtt a legnagyobb arányban a regisztrált álláskeresők száma (31,3%).

 

 

Ipari kapuk technikájában partner az Alarm & Automatic System Kft

Professzionális ipari kapuk raktárakba és teremgarázsokba. Kiváló hőszigetelés és csendes működés. ECOTOR és DITEC ipari kapuk intenzíven terhelhető motorokkal. Egyszerű és biztonságos használat, megbízható működés. Elegáns megjelenésű ipari kapuk bármilyen egyedi színben és méretben. Válassza Ön is a svéd minőséget. Hívja az ipari kapuk szakértőjét.

 


Állás zala megyében
Copyright 2011 - www.mmkszolnok.hu Minden jog fenntartva Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!