Mennyi álláskeresési járadékot fogok kapni?   
Ha megszűnik a munkánk, akkor valószínűleg ez lesz az első kérdések egyike, amit felteszünk magunknak, hogy mekkora összegből is gazdálkodhatunk ezután, azaz mennyi álláskeresési járadékot fogok kapni. Könnyen kiszámíthatjuk mi magunk is a járadék összegét, amelyhez az álláskeresővé válást megelőző négy naptári negyedévben elért átlagkeresetet kell alapul venni.

Ha több munkahelyen is dolgoztunk egy időben, akkor az összes keresetünk átlagát kell venni.

Kezdetben az álláskeresési járadék maximális összege a korábbi átlagkereset 60 százaléka. Ez a szakasz a folyósítási idő feléig, de maximum 91 napig tart. Ezután a járadék összege a minimálbér 60 százaléka mindenkinek.

A járadék alsó és felső határa az évenként emelkedő minimálbérhez igazodik. A járadék alsó határa megegyezik a minimálbér 60 százalékával, a felső határ pedig a minimálbér 120 százaléka.

Minden 5 munkaviszonyban eltöltött nap után 1 napra kapunk járadékot. Az álláskeresési járadékot minimum 73, de maximum 270 napig kapjuk.

 

 

Rács technika partner az Alarm & Automatic System Kft

Minden ami biztonsági rács. Masszív kialakítás, valódi biztonság. MABISZ minősítésű és elegáns megjelenésű rács megoldások. Védje Ön is értékeit. Morotos és kézi mozgatású rács kirakatokra és üzletek védelmére. Egyedi méretek felár nélkül. Egyszerűan használható és elegáns megjelenésű biztonsági rács bármilyen környezetbe.


Állás zala megyében
Copyright 2011 - www.mmkszolnok.hu Minden jog fenntartva Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!