Hogyan keressünk állást?Számtalan lehetőségünk van az álláskeresésre, érdemes minél többféle módon, többféle helyen keresgélni, így jelentős előnyünk lesz azokhoz képest, akik mondjuk csak a helyi napilap apróhirdetési rovatát böngészik át.

Az alábbiakban felsoroljuk, hogy hol és hogyan érdemes állást keresnünk:

  • érdemes tartanunk a kapcsolatot a területileg illetékes munkaügyi központtal, hátha éppen rajtuk keresztül találunk állást
  • a helyi napilapok, apróhirdetési újságok Állás rovatait mindenképpen böngésszük át gyakran
  • járjunk nyitott szemmel az utcán, eladókat és felszolgálókat gyakran úgy keresnek a vendéglátó egységek, hogy a bolt kirakatában közzétesznek egy rövid felhívást
  • az internetes apróhirdetési oldalakon is rengeteg lehetőséget találunk, akár a lakóhelyünkhöz közel, vagy akár távmunkát is. Figyeljünk oda arra, hogy az olyan oldalakon, ahol nem ellenőrzik a hirdetések tartalmát, sok kamu munka, vagy mlm hirdetés lehet. Ha valós, bejelentett állást szeretnénk, akkor olyan hirdetésekre válaszoljunk csak, ahol pontosan és konkrétan kiderül, hogy milyen munkáról van szó.
  • az internetes álláskereső portálok jó része ellenőrzi a hirdetések tartalmát, így itt megbízható hirdetéseket találhatunk
  • érdemes lehet munkaközvetítőknél is próbálkoznunk, hátha éppen rajtuk keresztül találunk állást
  • a nekünk szimpatikus cégekkel közvetlenül is felvehetjük a kapcsolatot, még akkor is, ha éppen nincs megüresedett állásuk. Küldjük el nekik önéletrajzunkat és egy rövid levelet, ami arról szól, miért szeretnénk náluk dolgozni, és miért lenne jó az adott cégnek, ha minket alkalmaznának. Ha egy cég nagyon szimpatikus, akkor érdemes lehet néhány havonta egy rövid, kedves és visszafogott levélben rákérdezni, hogy van-e esetleg üresedés náluk.
  • érdemes a baráti, ismerősi körben is állást keresni. Mondjuk el minél több mindenkinek, hogy milyen állást, munkákat tudnánk elképzelni magunknak, és könnyen lehet, hogy ha valaki hall később egy olyan lehetőségről, akkor szólni fog nekünk róla.

 

 

ECOTOR garázskapu és ipari redőnykapu partner az Alarm & Automatic System Kft

Minden ami garázskapu és kapunyitó. Hőszigetelt és automata ECOTOR garázskapu szerelése. DITEC és ECOTOR garázskapu igényes kivitelezéssel. Minden igényt kielégítő ipari redőnykapuk kivitelezése. Teckentrup ipari redőnykapuk extrém méretekben is. Intenzíven terhelhető ipari redőnykapuk raktárakhoz, üzemekhez és garázsokhoz is.


Állás zala megyében
Copyright 2011 - www.mmkszolnok.hu Minden jog fenntartva Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!